Masszázs, egészség


Minden korosztályra figyelünk!
Húsvéttól már 7 féle masszázzsal várjuk kedves vendégeinket.

Az idei tavasz slágere, a Cellulit, és a nyirokmasszázs, melyekkel felvehetjük a harcot a dundi zsírpárnák ellen! Szabaduljunk meg tőlük!

Mi is az a cellulit?

Ha testünk valamely részén hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípünk egy bőrdarabot és azon narancshéj-szerű barázdák láthatóak, sajnos meg kell barátkoznunk a cellulit, azaz a narancsbőr fogalmával. A bőr alatt található kisseb-nagyobb csomók, elváltozások sajnos nem csak esztétikai problémát jelentenek. Elsősorban a zsír- és vízháztartás anyagcserezavaraiból, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok következtében keletkeznek. Ezek a felesleges bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az szivacsossá, narancshéj-rajzolatúvá válik. Oka lehet, az öröklött hajlamon és a mozgásszegény életmódon túl, a helytelen táplálkozás, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarok.

A cellulit lappangási ideje hosszú. Kezdetben sajnos észre sem vesszük, mindössze azt érezzük, magunkra szedtünk pár kilót. Ez többnyire azzal magyarázható, hogy a cellulit pontosan a hízékony testtájakon jelentkezik először, vagyis a csípőn, a hason, a combon, a fenéken és a karon. Ez a hízás azonban mégis más, mert míg normális súlygyarapodás következtében a bőr feszes és sima marad, addig a narancsbőrre pontosan a laza szövetek és a tág pórusú, egyenetlen bőrfelszín a jellemző.

Hogyan előzhetjük meg kialakulását, illetve, a már meglévő cellulit kezelése masszázs mellett:

• rendszeres sport
• tartózkodjunk sokat friss levegőn,
• ne fogyasszunk sok süteményt, zsíros húst,
• sok gyümölcs fogyasztása
• fehérlisztből készült termékek elhagyása

A cellulit elváltozásnak három stádiuma van.

 

Az első stádiumban a bőrfelszín még teljesen sima, nemcsak fekvő helyzetben, de még állás közben is. Ugyanakkor, ha egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk a bőr széthúzásával az aktuális területet, akkor már láthatóvá válnak a kis gödröcskék.

 

A második stádiumban álló helyzetben már látható a bőregyenetlenség, de fekve még mindig simának tűnik.

 

A harmadik stádiumban állandósul a "matracjelenség".

 

A cellulit masszázs során olyan vérkeringést fokozó, illetve méregtelenítést elősegítő olajakat, krémeket használunk, melyek gyorsítják a salakanyagok távozását.

 

A masszázs hatása

 

A masszázs a nyirokrendszer működését serkenti, amely a zsírsejtek tartalmát, zsírsavakat és salakanyagokat egy komplex lebontási folyamat során, a nyirok rendszeren, vérkeringésen és a kiválasztó rendszeren keresztül üríti a szervezetből. Rendkívül intenzív, radikális speciális masszázs fogások segítségével a zsírsejtek tartalmát a kiválasztó rendszer irányában mobilizáljuk a kényes, súlyfelesleggel rendelkező területekről. Fizikai megnyilvánulásai: csökkenő testrész méretek, a zsírsejtek térfogatának redukciója végett. Bőr rugalmasságának, feszességének fokozódása a zsírsavak ürülése miatt, a cellulit csökkenése, a fokozott vérkeringés és anyagcsere következtében.

 

A cellulit masszázsnak kúraszerű alkalmazása javasolt, 10-15 alkalmas kezelés a minimum, kezdetben heti 2 alkalom (ez löketszerűen beindítja a folyamatot), majd heti 1 alkalom javallott.

 

Kinek nem végezhető cellulit masszázs

 

• láz
• terhesség
• szoptatás
• daganatos betegnél
• pajzsmirigy probléma esetén
• keringés okozta ödéma esetén
• magas vérnyomás
• visszér
• trombózis,
• menstruáció,
• vérzékenység
• minden olyan betegség ami heveny panaszokkal, vérzéssel, fájdalommal jár

 

Tekercselés

 

A testtekercselés remek kiegészítője a fogyókúráknak, valamint a cellulit masszázsnak Önmagában a tekercselés azonban nem fogja elmulasztani a narancsbőrt, tehát csak kiegészítő kezelésnek jó, annak viszont nagyon hatásos.
A testtekercseléshez használatos krémek és olajok maró hatásúak is lehetnek, ezért mindenképpen bőrpróbát kell végezni mielőtt használjuk őket.

 

Tekercselés ellenjavallatai

 

• érzékeny, sérült bőr

• menstruáció
• terhesség
• berepedezett bőr
• lázas állapot
• ekcéma, kiütések
• bőrgyulladás
• epilálás után

 

Fogyasztó masszázs

 

Napjaink népbetegsége az elhízás. A magyar lakosság több mint fele küzd a felesleges
A fogyás elengedhetetlen feltétele a megfelelő folyadékbevitel.

Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és
mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótoljuk, testünk kiszárad.

Ha valaki nem iszik eleget, előbb utóbb bizony fel fog szedni némi felesleget! Ennek egyik oka, hogy már egy enyhe vízhiány is 3%-kal csökkentheti az anyagcserét. A másik pedig, hogy a szomjúságot - gyakran tévesen - éhségnek érzékeljük. Vagyis ha nem iszunk eleget, akkor többet fogunk enni a kelleténél.
Amikor a szervezet úgy érzi, nem jut elegendő folyadékhoz, elkezdi a vizet visszatartani, ami puffadáshoz vezet, s így teltebbnek fogjuk magunkat érezni.

Bármely fogyókúra célja a tárolt zsírrétegek lebontása. Azonban fontos tudni, hogy a zsírégetés során, a zsír elhasználásával a zsírban tárolt savak és méreganyagok is felszabadulnak, és visszakerülnek a vérkeringésbe. Ilyenkor a szervezetnek jóval több folyadékra van szüksége ahhoz, hogy ezeket a mérgeket kellően felhígítsa és kimossa.

 

Ha a folyadékbevitel nem elegendő, egyrészt kellemetlen méregtelenítési tünetek jelentkezhetnek (fáradtság, fejfájás, szédülés...), másrészt a szervezet önvédelmi üzemmódba kapcsol, vagyis a savakat és méreganyagokat ismét zsírba burkolja, hogy azok ne károsíthassák a működését. Ennek eredménye pedig fogyás helyett zsírtárolás, vagyis hízás lesz.

 

A fogyasztó masszázs nyirokmasszázzsal, méregtelenítéssel kezdődik. Ez segít az ellazulásban és beindítja a salakanyagok intenzív távozását a szervezetből, felerősíti a nyirokkeringést, fokozza a bélrendszer működését. Az erős fogyasztó-zsírégető masszázs fokozza a vérellátást, beindítja a zsírégetést, optimalizálja a vízháztartást és fokozza a bőr regeneráló képességét.

A fogyasztó masszázs kúraszerűen fejti ki hatását. Egy kúra kb. 10-15 alkalom. (Lehetőség szerint heti 2 alkalom)

 

Felhívom a figyelmet arra, hogy fogyasztó masszázs előtt kb. 2-3 órával már ne étkezzen senki, és naponta 2.5 liter folyadékot mindenképpen igyon meg mindenki. Főként szénsavmentes ásványvizet, gyógyteát, limonádét (xilittel, vagy steviával édesítve).



2018/04/06

Munkatársaink

Gallainé Magdi
Kéz- és lábápolás, műkörömépítés
Telefon: +3620-389-2551
E-mail: info@palmaligetstudio.hu
Magócsiné Anikó
Fodrászat
Telefon: +3620-428-5013

Papp Gizella
Fodrászat
Telefon: +3630-503-2598
Bíró Gréta
Kozmetikus
Telefon: +3630-908-4638

Bejelentkezés


Név
Email
Telefon
Időpont
Üzenet
Szolgáltatás
CTRL + kijelöléssel többet is kijelölhet
Pálmaliget Szépségstúdió
Minden jog fenntartva!